Workshop uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten

01 oktober 2022, 07:52 uur

Hoorn – Om patiënten met kanker nóg beter te verzorgen, organiseert het Dijklander Ziekenhuis in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better op dinsdag 11 oktober een workshop uiterlijke verzorging voor patiënten met kanker, van 10.00-13.00 uur in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up. De workshop is inclusief lunch.

Aandacht en zorg Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops “Look Good…Feel Better” helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Begeleiding van professionals Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Men kan in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

Look Good Feel Better De Stichting Look Good…Feel Better organiseert deze workshops door het hele land. Momenteel zijn acht organisaties direct verbonden aan de Stichting. Het betreft organisaties op het gebied van kanker, uiterlijke verzorging en de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in het Dijklander Ziekenhuis kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop. Aanmelden kan via ParaDerma, praktijk voor huidtherapie en oedeemtherapie. Dat kan per mail: [email protected], of telefonisch via 06-23279614.

Zie www.lookgoodfeelbetter.nl voor meer informatie.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.