Wim Jonk officieel gepresenteerd

Vandaag werd in de Runderkamp Lounge van het KRAS-Stadion het contract ondertekend. Jonk tekent voor twee seizoenen, met een optie op een derde seizoen. Sipke Hulshoff zal hem vergezellen als assistent trainer.
FC Volendam is verheugd dat Volendammer Jonk terugkeert bij de club en de rol van hoofdtrainer op zich wil nemen.

De 52-jarige Jonk was als voetballer actief bij FC Volendam, Ajax, Internazionale, PSV, Sheffield Wednesday en speelde 49 interlands met het Nederlands Elftal. Na zijn spelerscarrière was hij bestuurslid technische zaken bij FC Volendam, alvorens terug te keren bij Ajax als individueel trainer. Vanuit die rol groeide Jonk uit tot één van de voortrekkers van het Plan Cruijff en was hij in de rol van hoofd jeugdopleiding verantwoordelijk voor de hervorming van de Ajax academie. Sinds 2016 geeft Jonk leiding
aan Cruyff Football, het internationale voetbalkennisinstituut verantwoordelijk voor het beheren en verspreiden van de voetbal- en opleidingsfilosofie van de legendarische Nummer 14.

Sipke Hulshoff (44) kan bogen op een rijke carrière in diverse trainersfuncties bij onder meer SC Cambuur, FC Groningen, Red Bull Ghana en het Qatarese Al Arabi. Sinds 2015 is Hulshoff lid van de technische staf van SC Cambuur, alwaar hij samen met Arne Slot ook twee periodes functioneerde als interim hoofdtrainer.

Directie-wijziging

Naast de nieuwe hoofdtrainer maakt FC Volendam ook de nieuwe samenstelling van de directie bekend. Jasper van Leeuwen, die eerder samenwerkte met Jonk als manager jeugdscouting bij Ajax en directeur talent identificatie bij Cruyff Football, zal hem ondersteunen in de rol van technisch directeur. Tom Tol is met ingang van het nieuwe seizoen de operationeel directeur. Tol werkte eerder bij FC Volendam en zal zich concentreren op de interne organisatie en zakelijke portefeuilles. Tot slot is Keje Molenaar benoemd tot directeur externe betrekkingen. Molenaar, geboren in Volendam en actief als advocaat, kwam als voetballer uit voor FC Volendam, Ajax, Feyenoord en SVV en kwam uit voor zijn land in twee interlands.

Technisch beleid en RKAV Volendam

Met de aanstelling van de nieuwe Raad van Commissarissen, het nieuwe bestuur, de nieuwe directie en de hoofdtrainer, breekt een periode aan voor nieuw technisch beleid. Naast de gewenste versterking van het eerste elftal zal ook de jeugdopleiding worden ondersteund en de samenwerking met de RKAV Volendam worden geoptimaliseerd. Dit project zal onder leiding staan van Ruben Jongkind, voormalig hoofd talentontwikkeling bij Ajax en huidig creatief directeur van Cruyff Football, met ondersteuning van Michel Hordijk, voormalig technisch manager onderbouw in Amsterdam en tevens actief binnen Cruyff Football. FC Volendam heeft met de vernieuwingen alle vertrouwen in de toekomst van de club.

Presentatie spelersfonds

FC Volendam lanceert de komende periode een participatiefonds om extra investeringen in de spelersselectie mogelijk te maken. Op vrijdagavond 10 mei om 20.00 uur wordt hierover in Hotel Spaander een presentatie gegeven door het nieuwe bestuur en Wim Jonk en zijn team, met Jan Smit als gastheer en presentator.

Wim Jonk (midden) poseert in het bijzijn van bestuursleden Jan
Smit (rechts) en Richard de Wijze met het shirt van zijn nieuwe club FC Volendam. / Fotograaf: Fred Rotgans – FC Volendam
© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.