Wim Jonk kijkt uit naar start eredivisie: “Schouders eronder, maar ook genieten”

05 augustus 2022, 09:20 uur

Volendam – FC Volendam trapt aanstaande zondag het nieuwe eredivisieseizoen af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Wim Jonk is blij dat na de voorbereiding het ‘echte werk’ nu kan beginnen. “Je speelt tegen prachtige ploegen. Groningen is er daar één van. Hier hebben de jongens naar uitgekeken.”

“Het maakt niet uit of je tegen Groningen speelt of iemand anders. De competitie gaat gewoon starten. We hebben de eredivisie gehaald en nu gaat het echt beginnen”, vertelt Jonk na afloop van de training. “Elk team dat in de voorbereiding zit wil dat het weer gaat beginnen. Je wil dan weer graag spelen in een vol stadion.”

Degradatievoetbal

Het ligt in de lijn der verwachting dat FC Volendam dit seizoen zal gaan strijden tegen degradatie. “Het is belangrijk dat je er met elkaar in gelooft. Je kan het wel hebben over degradatievoetbal, maar je moet gewoon zeggen: wij gaan verrassen”, aldus een positief ingestelde Jonk. “Natuurlijk zullen we af en toe tegen een zeperd aanlopen, maar dan gaat het erom hoe snel je opstaat met elkaar.”

Op de training van donderdag kon Jonk een nieuw gezicht welkom heten. Oud-Ajacied Carel Eiting heeft namelijk voor twee jaar getekend in het vissersdorp. De middenvelder is fit en kan zondag zijn debuut gaan maken voor Volendam.

Walid Ould-Chikh, Bilal Ould-Chikh, Dean James, Oskar Buur, Achraf Douiri, en Brian Plat waren afwezig of trainden vanwege blessures apart van de groep. Koen Blommestijn nam voor de training afscheid van de selectie. De aanvaller speelt komend seizoen op huurbasis voor Telstar.

FC Groningen tegen FC Volendam begint zondag om 12.15 uur.

(Bron: NH Nieuws – Frank van der Meijden / Foto voorpagina: ©Rob Lezer)

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.