Een 17-jarige jongen uit Opmeer is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Op 14 juli pleegde de tiener een overval op een tankstation aan de Edisonweg in Purmerend. Een medeverdachte, een jongen van 18 jaar uit Medemblik, moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Na de overval op woensdagavond 14 juli werd er door agenten een grote zoekactie opgezet. De politie zocht met een helikopter en een speurhond naar de dader. “Er is niemand gewond geraakt en op dit moment gaan we uit van één verdachte, een jongeman”, liet een woordvoerder van de politie toen aan NH Nieuws weten.

De zoektocht leverde toen niets op, maar een dag later werd een 16-jarige jongen uit Opmeer aangehouden. Weken later maakte de politie bekend dat ook een tweede verdachte is aangehouden. De tweede verdachte is een 18-jarige man, die ook in West-Friesland woont.

Rechtszaak

De zaak van de inmiddels 17-jarige verdachte is volgens RTV Purmerend voor de rechtbank gekomen. Volgens de rechter is het bewezen dat de verdachte de gewapende overval heeft gepleegd. De tiener is veroordeeld tot jeugddetentie van 15 dagen, een gebiedsverbod en een werkstraf van 180 uur.

Bron: NH Nieuws – Jessica Douma