Wereldprimeur: Henri Willig zet drones in om kaas op de picknicktafel te bezorgen

01 april 2021, 07:28 uur

Henri Willig, innovatieve kaasmaker uit Katwoude, heeft een unieke verzendmogelijkheid aangekondigd om aan de groeiende vraag naar kaasborrelplanken voor de spontane picknickmomenten op terras, balkon of zelfs in de natuur te kunnen voldoen.

Henri Willig vindt het heel jammer dat vanwege de huidige maatregelen minder mensen naar zijn boerderij en winkels kunnen komen. Maar Henri blijft ook in kansen denken. Dus als zijn kaasliefhebbers niet naar de boerderij kunnen komen, dan bezorgt Henri Willig zijn kaas gewoon direct bij de mensen, op het moment dat zij dat graag willen.

Geavanceerde drone technologie op groene stroom

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in drone technologie. En is hiermee het eerste kaasbedrijf ter wereld dat deze technologie omarmt. Voor de elektrische drones wordt gebruikt gemaakt van groene stroom die door de vele zonnepanelen op de boerderij van Henri Willig is opgewekt.

Start met bezorging in Nederland

De drones, van het type LIRPA 1, kunnen pakketten tot 1,5 kilo vervoeren en kunnen in een retourvlucht ruim 200 km afleggen. Hiermee kunnen de Henri Willig kaaspakketten al bijna in heel Nederland bezorgd worden. Het standaardtarief van € 5,95 per pakket wordt gehanteerd, in lijn met andere manieren van verzenden. Het bedrijf hoopt deze manier van bezorgen binnenkort ook in andere landen in Europa te introduceren. Zo zijn de voorbereidingen in volle gang om al komende zomer kaasbezorging middels een drone mogelijk te maken in Duitsland en België.

Kaas bezorgen bij jou thuis of in het park

Het ideale aan bezorging via een drone is volgens Henri dat er veel meer bezorglocaties mogelijk zijn. Je kunt het pakket natuurlijk thuis op je balkon of dakterras laten bezorgen, maar Henri Willig denkt verder. Alle openbare parken en groen gebieden in Nederland zijn in kaart gebracht, zodat ook daar de kaaspakketten bezorgd kunnen worden. Zelfs op het water is bezorging mogelijk.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.