Billy van Duijl maakt de overstap van FC Volendam naar AZ. De 18-jarige verdediger tekent een contract voor vijf jaar bij de Alkmaarders en sluit in eerste instantie aan bij Jong AZ. In de winterstop vertrok Lequincio Zeefuik al vanuit het vissersdorp naar Alkmaar.

De Volendammer had nog een contract tot medio 2025 bij de FC, waardoor AZ een transfersom betaald. De hoogte van die transfer som is niet bekendgemaakt.

Van Duijl kwam tot vijf duels in het eerste elftal van FC Volendam, maar speelde voornamelijk voor Jong FC Volendam. Hij debuteerde in april 2022 in de eerste divisie voor Het Nieuwe Oranje, enkele maanden later volgde zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. Hij stond in de basis tegen FC Groningen (2-2). In het afgelopen seizoen speelde hij geen enkele minuut voor Volendam.

Van Duijl noemt het een ‘onbeschrijfelijk gevoel’ om te tekenen bij AZ. “Hier heb ik natuurlijk al jaren van gedroomd, spelen voor zo’n grote club. En vandaag was het moment eindelijk daar om te tekenen”, vertelt hij.

Extra speciaal, aangezien Van Duijl op jonge leeftijd ooit al te vinden was in Alkmaar. “Ik ben op negenjarige leeftijd vanuit RKAV Volendam aangesloten bij de AZ Voetbalschool. Dus ik ben weer terug waar ik begon en zo is de cirkel rond.”

De jongeling sluit dus aan bij Jong AZ, maar hoopt snel aan te haken bij het eerste. “Met de faciliteiten en kwaliteit van de spelers en de staf bij AZ, wil ik me nog meer ontwikkelen en snel de stap maken naar AZ 1.” FC Volendam maakte eerder op de vrijdag al bekend dat Mawouna Amevor is aangetrokken.