Het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn gaan vanaf begin volgend jaar verder onder de naam Dijklander Ziekenhuis.

Dat hebben de ziekenhuizen, die op 1 april vorig jaar fuseerden, gisteren bekendgemaakt tijdens een feest in het stadion van FC Volendam. “Een grote groep dokters, andere medewerkers en leden van de cliëntenraad heeft nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat. Op basis daarvan is een naam gekozen: Dijklander Ziekenhuis”, schrijft de ziekenhuisgroep.

De nieuwe naam ’typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio’. “Een regio waar de dijk een beschermende functie heeft. Het is ook een herkenbare naam die past bij de aard van mensen in Waterland en West-Friesland en de rol van het ziekenhuis.”

Eenwording

Hoewel de ziekenhuizen inmiddels anderhalf jaar onder dezelfde vlag opereren, worden er nog steeds slagen gemaakt in het samenvoegen van de zorg, kennis en kunde. “De concrete gevolgen daarvan worden komend jaar voor de buitenwereld steeds duidelijker. Om die eenwording ook in woord kracht bij te zetten, gaan de ziekenhuizen begin 2019 één nieuwe naam voeren.”

Bron: NH Nieuws