Gemeente Edam-Volendam – Afgelopen dinsdag was de eerste wijkbijeenkomst ‘isoleren en energie besparen’. Dit was de eerste van vier bijeenkomsten die de gemeente houdt in november en december.

Tijdens deze wijkbijeenkomsten helpt men u op weg met isoleren en energie besparen. Iedereen wil energie besparen, maar veel mensen vinden het lastig om te bepalen waar zij moeten beginnen. Dinsdagavond vulden zo’n 70 inwoners het dorpshuis in Hobrede om hier meer over te horen.

Dirk Dijkshoorn en Marcel Elswijk spraken over het beleid en de toekomstplannen van de gemeente. En welke ‘quick wins’ voor een lagere energierekening zorgen. Marcel heeft uitgelegd hoe de energiebalans van woningen precies werkt en welke stappen iemand moet doorlopen om een spijt-vrij plan voor isolatie te maken. Ook vertelde hij waar bewoners kunnen aankloppen voor persoonlijk advies en informatie over subsidies. Daarnaast was er een bewoner van een mooie (k)oude stolpboerderij aanwezig, die over zijn verduurzamings-traject vertelde.

Er kan teruggekeken worden op een geslaagde avond en er wordt uitgekeken naar de komende drie bijeenkomsten! Hiervoor kunt u zich nog aanmelden.

Volgende bijeenkomsten

De volgende bijeenkomsten zijn:
• 28 november in de Grote kerk, Grote Kerkstraat 57 in Edam
• 7 december in het MFA, Seevanckweg 93 in Oosthuizen
• 12 december in de PX Volendam, W.J. Tuinstraat 15 in Volendam