Vrouw rijdt per ongeluk over eigen kat

Een vreselijke middag gisteren voor een inwoner van Noordbeemster en haar kat. De vrouw reed per ongeluk met haar auto over het dier heen, waarop het vast kwam te zitten in het motorblok. De kat werd uiteindelijk bevrijd en met ernstige verwondingen naar een dierenarts gebracht.

De automobiliste dacht in eerste instantie over een flinke hobbel te rijden toen zij het erf van haar huis afreed. Ze stapte uit om te kijken wat er aan de hand was, maar trof niks aan op de weg.

Klem

Wel hoorde ze een “verschrikkelijk miauwend geluid” onder haar motorkap vandaan komen, zo schrijft de dierenambulance Purmerend. Wat bleek: ze had haar eigen kat overreden en het dier was meegedraaid tussen de distributiesnaar.

Met spoed kwamen de dierenambulance en de brandweer naar de plek des onheils, waar een ingewikkelde reddingsactie begon. “Het onderste deel van de auto werd weggehaald, maar toen kregen we de kat nog niet los”, vertelt een vrijwilliger van de dierenambulance. “Hij zat met zijn rugvel nog vast in de snaar, dus die is eerst nog los geknipt en toen konden we het arme beestje bevrijden.”

De kat werd met spoed naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht en is daar helaas aan zijn verwondingen overleden.

Bron: NH Nieuws / Foto voorpagina: Dierenambulance Purmerend

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.