Acht demonstranten hoopten vrijdag bij de persbijeenkomst van het nieuwe Van der Valk Hotel in Purmerend te zijn, maar de toegang werd hen geweigerd. De Purmerenders wilden protesteren tegen de komst van het hotel in hun geliefde Beusebos.

De Vrienden van het Beusebos wilden niet weggaan en er werd gedreigd om de politie te bellen. Uiteindelijk hebben zij om de tafel kunnen zitten met de wethouder en Jan Matser, directeur van het huidige Van der Valk Hotel in Purmerend.

Matser wil graag dat een deel van het bos behouden wordt. “Dat is ook een wens die ik uitdrukkelijk heb uitgesproken naar de wethouder”, vertelt hij aan NH Nieuws. Maar de grond is niet van Matser en hij kan niet beslissen wat daar gebeurt.

Bart Kremer is een van de Vrienden van het Beusebos die bij het gesprek aanwezig was. Volgens hem zijn er nog veel mogelijkheden om te strijden tegen het hotel.

“Als het aan ons ligt, staat hij er over zeven jaar nog niet”, vertelt Kremer. Er zijn juristen die zich met de zaak bezighouden en ook kunnen de protestanten beroep doen op een flora/fauna-wet voor beschermde diersoorten en bomen.

Vorig jaar protesteerden nog honderden Purmerenders tegen de bouwplannen in het Beusebos. Ondanks het protest stemde de gemeente voor de plannen. Wethouder Krieger zei toen nog dat dit plan belangrijk is, omdat er veel banen worden geschept.

Wanneer de bouw van het hotel start is nog niet bekend. “Wanneer de eerste paal de grond in gaat? Ik hoop zo snel mogelijk,” aldus Matser.

Bron en foto: NH Nieuws