Vragen over aanleg glasvezel in gemeente

03 februari 2023, 10:30 uur

Edam-Volendam – Bij de gemeente komen momenteel veel vragen van inwoners binnen over de aanleg van glasvezel in Edam-Volendam. Dit naar aanleiding van het bericht van ODF/T-Mobile dat zij glasvezel gaan aanleggen. De meest gestelde vraag is of u voor een glasvezelverbinding over moet stappen van ons CAI-netwerk naar een andere aanbieder. U hoeft niet over te stappen.

Cai netwerk wordt vervangen door glasvezelnetwerk

U kunt gebruik blijven maken van ons eigen CAI-netwerk. Er is dus geen reden voor onrust. Zoals de gemeente eind november al heeft aangegeven gaat glasvezelbedrijf Glasdraad het kabelnetwerk (CAI) in de gemeente vervangen voor een glasvezelnetwerk. De huidige dienstverlening van de CAI gaat dus gewoon verder op het nieuwe glasvezelnetwerk. Het nieuwe netwerk maakt het ook voor andere telecomaanbieders mogelijk om hun diensten aan te bieden. Dan heeft u dus meer keuze.

Kosteloos

Inwoners en bedrijven stellen steeds hogere eisen aan hun internetverbinding. Met de aanleg van een nieuw netwerk komt de gemeente daaraan tegemoet. Het is de bedoeling dat de installatie van de glasvezelaansluiting kosteloos is voor de mensen die nu op het CAI-netwerk zijn aangesloten.

Voor de zomer

Voor de zomer wordt gestart met de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk. Nog heel even geduld dus!

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.