Voorlopig maximaal 30 kerkgangers

19 oktober 2020, 09:01 uur

Het snel oplopende aantal besmettingen in Nederland is voor ons Bisdom Haarlem – Amsterdam aanleiding geweest een ingrijpende maatregel te nemen. Bij vieringen mogen voorlopig maximaal 30 kerkgangers aanwezig zijn.

Deze maatregel duurt tenminste tot en met zondag 15 november en geldt voor alle vieringen in de Sint Vincentiuskerk en in de Mariakerk. In Sint Nicolaashof vinden voorlopig helemaal geen vieringen plaats.

Wat betekent dit voor u als kerkganger?

U kunt alleen een viering bijwonen als u zich heeft aangemeld.

Dit kan op 2 manieren:

1. Digitaal op de volgende link: https://aanvraag.kerkvolendam.eu/reservering.

2. Het kan ook telefonisch op maandag-, woensdag- en zaterdagmorgen van 9:00-11:00 uur op telefoonnummer 0299-363395. (Dus niet op andere tijden).

Wanneer het aantal van 30 is bereikt moeten wij u helaas teleurstellen.

Mocht blijken dat er meer personen aanwezig zijn dan 30, dan gaat de viering niet door. We zullen de kerk dan helaas moeten sluiten.

Uitvaartdiensten

Bij uitvaarten mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. Entreebewijzen zijn verplicht en worden door de familie van de overledene verstrekt.

Het Rozenkransgebed s ‘avonds om half zeven en op zondag om zes uur gaat gewoon door. U hoeft zich daarvoor niet van tevoren op te geven als u niet aansluitend de Mis gaat bijwonen. Ook voor het rozenhoedje geldt maximaal 30 personen.

Het dopen op zondag kan ook gewoon doorgaan. Bespreek het aantal aanwezigen met de voorganger. Ook hier geldt maximaal 30 personen.

Openingstijden kerken

De Mariakerk is de hele dag geopend. De Sint Vincentiuskerk is ’s middags open van 16:00 uur.

Allerzielen maandag 2 november: Ook hier geldt maximaal 30 personen. Pastores en kerkbestuur komen binnenkort met nadere informatie over de Allerzielenviering.

Eerste Heilige Communievieringen: Ook hier geldt maximaal 30 personen. Pastores en kerkbestuur komen binnenkort met nadere mededelingen.

De volgende voorwaarden blijven van kracht:Houdt u zich aan de anderhalve meter afstand. Kom niet naar de kerk bij gezondheidsklachten. Houdt ook in de banken de nodige afstand tenzij u samen een huishouden vormt. Na binnenkomst handen reinigen bij de ontsmettingspomp.

Luister woensdagavond 21 oktober naar de LOVE Radio naar Zukke Zorge. Daar zijn pastoor Stomph en Erik Tuijp, vice voorzitter van het kerkbestuur, te gast om meer toelichting te geven Ga ook naar de website van de kerk www.kerkvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.