Voorjaarsvakantie! Lange files op weg naar de sneeuw

14 februari 2020, 08:49 uur

Nog een dagje school of werk en dan hebben veel Noord-Hollander(tje)s voorjaarsvakantie. Goed nieuws, maar wie deze periode wil gebruiken om op wintersport te gaan, moet er rekening mee houden in forse files te belanden, waarschuwt de ANWB.

De ANWB verwacht dat wintersporters morgen terechtkomen in lange files naar de sneeuw. De grootste kans daarop is in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In die landen hebben de scholen namelijk ook vakantie.

In Duitsland wordt het vanaf vanmiddag al druk. De sneeuwcondities in de wintersportlanden zijn nu goed. Daarom zullen veel mensen richting de bergen rijden. Dat leidt tot files in Frankrijk (vooral ten oosten van Lyon) en in Oostenrijk onder meer op de Fernpassstrasse. Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met lange wachttijden bij de grensovergangen.

De belangrijkste knelpunten in Zwitserland zijn de A1 Zürich-Bern en de A2 Basel-Chiasso bij de Gotthardtunnel. In Nederland verwacht de ANWB vanmiddag en morgen geen extra drukte op de wegen.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.