Volendammer (65) aangereden in Zaandam, politie zoekt getuigen

21 mei 2021, 14:11 uur

De politie zoekt getuigen van een botsing tussen een scooter en een voetganger. Het ongeluk gebeurde gistermiddag vlakbij het Zaans Medisch Centrum op het Koningin Julianaplein in Zaandam. De voetganger, een 65-jarige man uit Volendam, raakte hierbij zwaargewond.

Rond 16.30 uur gistermiddag werd de 65-jarige Volendammer aangereden. De man, Pius Schilder uit Volendam, is een bekend dorpsfiguur. Pius was ruim 50 jaar de oren en ogen van Volendam. Hij werkte zijn hele leven lang voor de lokale krant, de Nivo, en was net een jaar met pensioen.

Pius had zijn vrouw afgezet bij het Zaans Medisch Centrum toen hij buiten een rondje wilde lopen. Hij liep over het fietspad dat loopt vanaf het Koningin Julianaplein in de richting van de Burgemeester in het Veldpark. Hier werd de Volendammer aangereden door een 17-jarige jongen uit Zaandam op een bromscooter.

Getuigen

Vermoedelijk haalde de bromfietser twee fietsers in die in dezelfde richting reden. Voor deze fietsers liep de fotograaf en oud-verslaggever. Bij het terugsturen heeft de scooterrijder waarschijnlijk de man uit Volendam geraakt. De politie is op zoek naar die twee fietsers die het ongeluk hebben gezien.

Bron: NH Nieuws – Gerie Smit

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.