Volendam verliest en ziet kampioenspoule uit handen glippen: “Het was het totaal niet”

De handbalsters van Volendam hebben zich zaterdagavond niet weten te plaatsen voor de kampioenspoule van de eredivisie. Doordat de ploeg van nieuwe trainer Mark Neeft in eigen huis met 19-32 verloor van V&L, moet de Noord-Hollandse ploeg zich nu gaan opmaken voor de degradatiestrijd.

Van tevoren had Volendam alles in eigen hand. Bij winst zouden zij zich tussen de bovenste zes plekken op de ranglijst nestelen en dus plaatsen voor de kampioenspoule. Het bleek echter al snel een onhaalbare missie te worden. V&L nam de touwtjes in handen en stond al snel met 3-9 voor. In de rust keken de Volendamers tegen een 7-18 achterstand aan, waarna de ploeg uit Geleen zelfs uitliep tot 9-26. Volendam wist de schade in het vervolg te beperken en kwam terug tot 17-29, maar de ploeg van Neeft kon niet voorkomen dat er na zestig minuten handbal een negatieve uitslag van 19-32 op het scorebord stond.

Andere ploegen

Door de nederlaag moet Volendam zich dus weer gaan oprichten om er weer te staan als de strijd tegen degradatie begint. De andere Noord-Hollandse ploegen hebben zich wel voor de kampioenspoule weten te plaatsen. VOC (Amsterdam) en VZV (’t Veld) waren al zeker van een plaatsje bij de beste zes; SEW uit Nibbixwoud voegde zich daar vandaag eveneens bij door Voorwaarts met 19-22 te verslaan. SEW had genoeg aan een gelijkspel.

Bron: NH Nieuws

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.