Het allereerste EK handbal is na drie wedstrijden ten einde voor de Nederlandse handballers. De ploeg met Volendam-doelman Gerrie Eijlers leed in het laatste groepsduel een verwachte nederlaag tegen regerend kampioen Spanje met 36-25 en is daarmee uitgeschakeld voor een verder vervolg in de eindronde.

Oranje kon de eerste helft nog aardig mee met de Spanjaarden. Bij rust stond de ploeg met 17-13 achter. In de tweede helft nam de titelverdediger volledige controle over de wedstrijd en moest Nederland het hebben van sporadische oprispingen. Kay Smits was opnieuw topschutter met acht treffers, spelmaker Luc Steins scoorde vijf keer.