Veteranen te gast bij FC Volendam

02 december 2019, 09:44 uur

Twintig veteranen uit onze gemeente – jong en oud – waren afgelopen vrijdag aanwezig bij de wedstrijd FC Volendam – N.E.C. Nijmegen. Voorafgaand aan de wedstrijd praatten burgemeester Lieke Sievers en Wil Spanjer hen bij over de gemeentelijke activiteiten rond 75 jaar Vrijheid.

In 2020 viert heel Nederland dat we 75 jaar in vrede leven. Naast vieren gaat het om herdenken en bewustwording over wat Vrijheid betekent. Lieke Sievers: “Ook onze gemeente heeft een prachtig programma dat begint op 22 januari. Daarna gaat het het hele jaar door. Hoogtepunt is het 5-mei-programma. Ook FC Volendam doet dan mee met een Vrijheidstoernooi voor 45+ers. We vertellen onze veteranen over wat er in 2020 staat te gebeuren en betrekken ze er graag bij.”

Piet Kemper, voorzitter FC Volendam: “Daarom ontvingen we de veteranen met plezier in ons stadion tijdens de topper tegen N.E.C.. Onze vrijheid is zwaar bevochten. Deze mannen en vrouwen deden dat toen en elders waar het onlangs nodig was. Dat waarderen we zeer.”

Bron en foto: fcvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.