Afgelopen woensdag is in Volendam de Veteranendag georganiseerd. Dit gebeurde voor de vierde keer in samenwerking met de gemeente Waterland, Landsmeer en Edam-Volendam. Zo’n 50 oorlogsveteranen uit de drie gemeenten zijn tijdens de bijeenkomst in het zonnetje gezet.

Toespraken

De aanwezigen werden ontvangen en toegesproken door burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam. Ook waren er toespraken van de burgemeesters van Landsmeer en Waterland. Jan Mulder, vrijwilliger bij het Veteraneninstituut en veteraan van de VN-missie in voormalig Joegoslavië, gaf een presentatie over Nieuw-Guinea en Indonesië. Dit op speciaal verzoek van onze oudere veteranen om juist ook deze periode niet te vergeten.

Young Fire Rescue Team

Aan het eind van de middag gaf het Young Fire Rescue Team een demonstratie over wat ze allemaal doen en waar ze voor staan. Deze jonge vrijwilligers uit de regio worden voorbereid op het echte werk bij de politie, brandweer, KNRM en andere hulpdiensten. De middag eindige met een gezamenlijk traditionele Volendamse rommeltafel.