FC Volendam heeft de eerste competitieoverwinning sinds februari geboekt, en wát voor een. De ploeg van Wim Jonk won met 4-0 van een zwak Roda JC en had in de tweede helft zelfs recht op meer.

Kevin Visser had te veel last van zijn kuit om mee te spelen aan de zijde van FC Volendam. Hij werd vervangen door de 21-jarige Jari Vlak, die vorige week Volendam naar een punt schoot. Ook had trainer Wim Jonk niet de beschikking over Darius Johnson. Het papierwerk van de Engelse nieuweling is nu pas afgerond en hij kan vanaf volgende week in actie komen.

Een prachtig schot van Noah Fadiga betekende de eerste grote kans voor FC Volendam. In de achtste minuut schoot de Belg, gehuurd van Club Brugge, keihard op de paal. Hoewel Roda JC de bal het meeste in bezit had en gevaarlijk werd via Antonio Cotán (bal net naast), kwam Het Nieuwe Oranje op voorsprong. Zakaria El Azzouzi werd vanuit het middenveld prima weggestuurd door Vlak en kon de bal in de verre hoek langs doelman Tom Muyters schuiven.

FC Volendam loopt uit

Het scheelde niets of Nick Doodeman had een minuut later de score verdubbeld. Met een hoge pass werd hij voor het doel van Muyters gezet, maar zijn lobje ging net naast het doel. Vijf minuten later maakte Volendam wél de tweede goal: Derry Murkin bracht de bal na een korte corner scherp in en het hoofd van Jari Vlak schampte de bal lichtjes: 2-0. Nick Doodeman zorgde ervoor dat de Volendamse fans euforisch de rust in konden. Joey Veerman benutte de ruimte achter de verdediging van de Limburgers met een dieptebal, die Doodeman keurig benutte. Dit lobje belandde wel in het doel: 3-0.

De Volendammers bleven kansen creëeren na rust. Roda JC kon weinig meer uitrichten en het was aan de slordigheid van FC Volendam te wijten dat het niet meer scoorde. Veerman, Murkin, El Azzouzi én Doodeman probeerden het allemaal, maar konden de voorsprong niet verder uitbouwen. De ingevallen Kaars mocht een kwartier voor tijd ook nog aanleggen, maar miste. Vlak voor tijd maakte hij op aangeven van Doodeman alsnog de vierde en daarmee tekende hij voor de eindstand: 4-0.

Voor de laatste overwinning van FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie met vier doelpunten verschil moeten we terug naar 9 december 2016. Toen werd met 0-6 gewonnen van Achilles ’29. De ploeg van Wim Jonk heeft nu vier punten uit twee gespeelde wedstrijden.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (Betti/50), Tol, Eerdhuijzen, Smal; J. Vlak, A. Plat, Veerman; Doodeman, El Azzouzi (Runderkamp/82), Murkin (Kaars/68).

Opstelling Roda JC: Muyters; Schlösser, Van Eijma, Verburgh, Alonso; Cotán, Klaasen, Souren; Croux, Remans (Ugbo/46), Simakala (Prtajin/46).

Bron: NH Nieuws