Verlengen zomerdienstregeling EBS

23 augustus 2022, 08:09 uur

Regio Waterland – Na de zomervakantie rijdt EBS nog enige tijd door volgens de zomerdienstregeling. Hierdoor is de dienstregeling na de zomer anders dan normaal.

Zoals veel andere organisaties en sectoren heeft ook EBS op sommige momenten te maken met personeelstekort, onder meer door de krappe arbeidsmarkt. Om te voorkomen dat ritten uitvallen en een betrouwbare dienstregeling te bieden, rijdt EBS daarom door met de huidige (zomer-)dienstregeling in de periode van 28 augustus tot en met 30 september a.s., met een paar kleine wijzigingen.

In de zomerdienstregeling rijden sommige bussen minder ritten. Hierdoor zijn er minder buschauffeurs nodig en is het personeelstekort beter op te vangen.

Belangrijkste wijzigingen

De tijden wijken soms af van de tijden in de winterdienstregeling. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen op ebs-ov.nl, of een reis plannen in de reisplanner 9292ov.nl

Veel buslijnen rijden de zomerdienst. De scholierenlijnen rijden gewoon weer vanaf 29 augustus. De belangrijkste wijzigingen zie je hieronder:

  • Rnet lijnen: Op alle R-net lijnen rijden we in de spits 4 keer per uur( in plaats van 6 – 8 keer per uur).
  • Lijn 315 en 319: Deze lijnen rijden tot Amsterdam Noord. De rit waarbij de bus doorrijdt naar het Hagedoornplein, wordt dan niet gereden.
  • Lijn 103: Deze lijn rijdt buiten de spits 1 keer per uur (in plaats van elk half uur).
  • Scholierenlijnen 610 en 614: De scholierenlijnen rijden weer vanaf 29 augustus, volgens de normale dienstregeling.
  • Buslijn 309, 375, 376, 377, 378, N01, N04, N14: De dienstregeling van deze buslijnen is niet gewijzigd in de vakantieperiode, dus deze lijnen veranderen niet.
  • Buurtbus 413 (Zeevang), 416 (Beemster) 419 (Waterland): De dienstregeling van de buurtbussen is niet gewijzigd.

Meer informatie over de wijzigingen en de dienstregeling met de vertrektijden is te vinden op ebsov.nl.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.