Verdachten van auto-inbraken gepakt, Landsmeerders kunnen gestolen spullen ophalen

13 oktober 2021, 05:57 uur

In Landsmeer zijn er afgelopen week meerdere verdachten op heterdaad betrapt en opgepakt voor diefstallen uit auto’s en een inbraak bij een sportvereniging. Vorige maand werd er 18 keer ingebroken bij auto’s in Landsmeer. De politie laat weten dat er afgelopen week diverse aanhoudingen zijn verricht en dat de spullen die op de foto staan kunnen worden opgehaald door de rechtmatige eigenaren.

De politie werd afgelopen zaterdagochtend getipt door een buurtbewoner uit de Dorpsstraat in Landsmeer nadat daar een autoalarm afging. Agenten konden een inbreker op heterdaad betrappen in een geparkeerde auto.

De 54-jarige man uit Amsterdam is aangehouden door de politie en blijkt autopapieren en bankpassen uit de geparkeerde auto gestolen te hebben.

Cocaïne

De verdachte werd op het politiebureau onderzocht en bleek onder invloed van cocaïne te zijn. De politie vermoedt dat hij betrokken is bij eerdere auto-inbraken, omdat in zijn auto zonnebrillen en navigatiesystemen worden aangetroffen die eerder als gestolen zijn opgegeven.

Ook zijn er in het weekend twee minderjarige inbrekers opgepakt nadat ze hadden ingebroken bij een sportvereniging op het Sportpark Landsmeer.

Bron: NH Nieuws – Mischa Korzec

Buit Auto-inbraak Landsmeer / © Politie Purmerend

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.