Vanavond nieuwe coronapersconferentie

09 juli 2021, 14:57 uur

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven om 19.00 uur vanavond een persconferentie. Ze kondigen daarop mogelijk nieuwe coronamaatregelen aan. De persconferentie is live te volgen via de site en app van NH Nieuws.

Haagse bronnen zeggen tegen de NOS dat het dan onder meer zal gaan over het eerder sluiten van de horeca, zij zouden om middernacht de deuren moeten sluiten. Ook zouden er strengere regels op handen zijn voor evenementen. Er zouden voortaan maximaal 1.000 bezoekers buiten aanwezig mogen zijn, binnen 500.

Ook zou er voorlopig een einde komen aan evenementen zonder de anderhalvemeterregel middels toegangstesten. Alleen bij evenementen waarbij mensen een vaste zitplaats hebben, zou Testen voor Toegang nog mogen, zeggen ingewijden tegen RTL Nieuws.

Oplopende cijfers

Reden voor de aangescherpte regels zijn de alsmaar oplopende besmettingscijfers, vooral onder jongeren. Het demissionaire kabinet heeft daar grote zorgen over. De laatste weken zijn er diverse besmettingen geconstateerd na feestjes waarbij bezoekers op voorwaarde van een toegangsbewijs de anderhalve meter los mochten laten. Daarop besloten diverse clubs al om dit weekend niet open te gaan.

Ook het Testen voor Toegang verliep niet soepel; in het eerste weekend hadden de testaanbieders te kampen met een grote computerstoring. Ook kon een 21-jarige Amsterdammer die besmet was met corona naar de club door een foutief ingevoerde testuitslag.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.