Val op in het donker

In aanwezigheid van wethouder Runderkamp vond woensdag de jaarlijkse fietsverlichtingsactie plaats op de Edamse scholen. De verkeerscommissie, bestaande uit ouders van De Nieuwe School, De Piramide en de Trimaran, was tevreden over het resultaat.

Het overgrote deel van de fietsen bleek voorzien van goede voor- en achterverlichting en reflectoren. De wethouder, die actief deelnam aan het eerste rondje controleren op De Nieuwe School: “Mijn eigen kinderen, die inmiddels naar de middelbare school gaan, heb ik ook altijd gewezen op het belang van veiligheid in het verkeer. Goed om te zien dat de meeste kinderen verlichting serieus nemen.”

Valkuilen

Mountainbikes en crossfietsen springen er negatief uit. Deze hebben vaak helemaal geen kop- of achterlampen met een goed schijnsel. Van een ledlampje op batterijen kun je je afvragen of die in het donker zichtbaar is. Op de banden ontbreekt meestal ook de reflectiestrip. Gelukkig zijn veel kinderen zo slim om de gebreken van die fietsen op te vangen met een klikreflector tussen de spaken of een opvallende lichtslang.

bron: Stadskrant

© 2018 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.