Vaartocht naar het geheimzinnige Broekbos in het Ilperveld

17 augustus 2017, 21:10 uur

Op zondag 27 augustus kunt u meevaren op een wat geheimzinnige vaartocht door het broekbos in het Ilperveld bij Landsmeer. Deze bossen komen voor in drassige lage landen aan de rand van veengebieden. Je kunt er zelfs door heen varen en dat kunt u gaan doen.

Een broekbos is heel  interessant met bijzondere planten en dieren. Omgevallen berken met kluiten nog aan de stam zorgen voor een geheimzinnige sfeer. Watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen.

Terwijl u zachtjes door het landschap glijdt, vertelt de gids er onderweg van alles over. Waarschijnlijk gaat u op een van de eilandjes ook nog aan land.

De vaartocht, op zondag 27 augustus, duurt van 13:30 tot 15:30 uur. Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Kosten: € 15,= en € 10,= voor kinderen tot 12 jaar; voor Beschermers € 10,= en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Verzamelen: bij de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Bekijk de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed. Trek waterdicht schoeisel aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Neem evt. uw verrekijker mee!

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.