Vaartocht naar geheimzinnig broekbos in het Ilperveld

09 juni 2017, 19:11 uur

Op zondag 18 juni kunt u van 13:30 tot 15:30 uur meevaren op een wat geheimzinnige vaartocht door het drassige broekbos in het Ilperveld. Deze bossen komen voor op lage plekken aan de rand van veengebieden. Je kunt er zelfs doorheen varen en dat gaat men doen.

Een broekbos is heel  interessant, met bijzondere planten en dieren. Omgevallen berken met kluiten aarde nog aan de stam zorgen voor een geheimzinnige sfeer. Watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen.

U laat zich zachtjes door het landschap glijden en geniet van alles wat er om u heen gebeurt.

De gids vertelt er onderweg van alles over. Waarschijnlijk gaat men op een van de eilandjes ook nog aan land. Trek waterdicht schoeisel aan en warme (regen)kleding. En neem evt. uw verrekijker mee.

Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Kosten: € 15,= en € 10,= voor kinderen tot 12 jaar, voor Beschermers € 10,= en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Verzamelen: Om 13:30 uur bij de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Advies: Bekijk de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed.

Foto: aangeleverd – © Ger Tik

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.