Landsmeer – Het is prachtig om met de boot door het uit de winterslaap ontwakende Ilperveld te varen. De tocht van Landschap Noord-Holland voert op zondag 26 maart tussen de verschillende eilandjes door. Begint het riet al wat uit te lopen en zien we de eerste grutto’s al op de weiden staan?

Geluiden van de vroege lente

Het Ilperveld is in alle jaargetijden een prachtig gebied, dus ook in maart, als de winter langzaam plaats maakt voor de lente. De bomen en struiken krijgen bottende knoppen en in het riet worden de eerste groene scheuten zichtbaar. De duizenden wintergasten zijn vertrokken en maken plaats voor de terugkerende weidevogels. Futen, meerkoeten en ganzen zijn inmiddels aanwezig en zijn druk bezig een nestelplek te vinden. Misschien horen we de eerste kieviten en grutto’s, een heerlijk geluid! De lente is dan echt in aantocht! We laten ons verrassen, wie weet wat we nog meer aan moois gaan tegenkomen.

Ben je in het bezit van een verrekijker, neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 26 maart van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl