Purmerend – De rechtbank Noord-Holland heeft gisteren een celstraf opgelegd van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk en een rijontzegging van vier jaar tegen de 20-jarige Mick F. uit Purmerend. F. was onder invloed van alcohol toen hij de 28-jarige Roshita uit Purmerend aanreed in juli vorig jaar.

De straf is veel lager dan de eis van vier jaar celstraf. Mick F., was op de bewuste avond met vrienden op een feestje in Purmerend. Hij dronk die avond meerdere glazen alcohol en bracht aan het eind van de avond vrienden naar huis. Ondanks de waarschuwing van een andere aanwezige op het feestje dat het niet verstandig is om met alcohol op te gaan rijden, is Mick F. toch met drie passagiers in de auto gestapt.

Nadat de eerste passagier was afgezet, reed Mick F. kort na middernacht met hoge snelheid in zuidelijke richting op de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend. Die ligt binnen de bebouwde kom en daar geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Op het kruisingsvlak bij de Flevostraat botste de personenauto op de fietsster die overstak.

Weggevlucht

Samen met hen gaat hij na het ongeluk er snel te voet vandoor. Hij laat de jonge vrouw, Roshita, voor dood achter. Het ambulancepersoneel probeert haar nog te reanimeren, maar dit is tevergeefs.

Enkele uren na het ongeluk meldt de toen 20-jarige Mick F. zich op het politiebureau en wordt aangehouden. Hij moest een blaastest doen, die als uitkomst P/A (pass/alarm) gaf. Omdat er inmiddels wat uren voorbij waren gegaan, werd besloten om het bloed van de man te onderzoeken. Hier kwam uit dat hij teveel alcohol in zijn bloed had: 0,38 milligram per milliliter bloed, terwijl een waarde van 0,2 is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Oordeel

De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is dat de verdachte als beginnend bestuurder binnen de bebouwde kom met zeer forse snelheid tegen het overstekende Roshita is aangereden. ‘Als gevolg van dit roekeloze rijgedrag is het slachtoffer ter plekke overleden’, staat er in een verklaring van de rechtbank. De rechtbank vindt het bijna niet voor te stellen hoe hard de verdachte rond middernacht door een woonwijk heeft gereden, daarbij geen enkel oog hebbend voor de veiligheid van andere verkeersdeelnemers.

‘Vervolgens heeft de verdachte na het noodlottige ongeval de plaats van het ongeval verlaten, daarbij het slachtoffer aan haar lot overgelaten en heeft zich pas enkele uren later op het politiebureau gemeld. De rechtbank rekent dit alles de verdachte zeer zwaar aan’, valt er verder te lezen.

(Bron: NH Nieuws)