Trainer Wim Jonk kijkt weer vooruit met FC Volendam: “Zeker kijken naar versterking”

20 mei 2021, 07:00 uur

De laatste training van het seizoen zit erop. FC Volendam heeft gisteren een streep onder ’20/’21 gezet. Veel spelers keren na de zomer niet meer terug. Bovendien werd het doel, promotie naar de eredivisie, niet gehaald. Er is de komende periode dus veel werk aan de winkel.

Met de keepers Nordin Bakker en Joey Roggeveen wilde FC Volendam zelf niet door. Hetzelfde geldt voor rechtsback Mo Betti en aanvaller Zakaria El Azzouzi. Marco Tol is op een haar na rond met SC Cambuur, Micky van de Ven maakt zo goed als zeker een lucratieve transfer, terwijl er ook interesse voor linksback Derry John Murkin lijkt te zijn. De huurlingen Franco Antonucci (Feyenoord), Giannis Iatroudis (AEK Athene) en Samuele Mulattieri (Internationale) melden zich bij hun eigen club.

“Daar komen altijd weer nieuwe jongens voor terug”, aldus trainer Wim Jonk. “We hebben dit jaar ook tien debutanten gehad. Wat eraan komt is erg jong maar we zullen zeker kijken of we versterking kunnen halen.”

Ambitie

Jonk is minder uitgesproken over de doelstelling te promoveren dan een driekwart jaar geleden. De Volendammer realiseert zich dat (directe) promotie naar de eredivisie onder de huidige omstandigheden volgend seizoen een hele kluif zal zijn.

“Het gaat erom of je het hele jaar stabiel genoeg bent. We zijn te wisselvallig geweest in wedstrijden die we over de streep hadden moeten trekken”, analyseert Jonk de zesde plek van FC Volendam in de competitie.

Eind juni komt de vernieuwde selectie van FC Volendam voor het eerst bij elkaar en begint de voorbereiding op het volgende seizoen.

Bron: NH Nieuws – Edward Dekker / Foto voorpagina: ©Rick Huygen

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.