Tóch snelweghotel in Beusebos: tegenstanders zetten strijd door

22 maart 2019, 20:05 uur

Het gemeentebestuur van Purmerend heeft na jaren alsnog besloten dat er in het Beusebos langs de A7 een Van der Valk-hotel komt. Er is volgens het college geen andere geschikte locatie in de buurt van de snelweg.

De Vrienden van het Beusebos zijn tegen de komst van het hotel. Een aanbod van de gemeente om mee te denken aan de invulling van de overgebleven natuur na de komst van een hotel wijzen ze van de hand.

“Het gekke is”, zegt Bart Creemer van de Stichting Vrienden van het Beusebos, “dat de gemeente zelf vindt dat de meeste monumentale bomen juist in het Beusebos te vinden zijn”.

Baanstee

Hij verwacht net als medebestuurder Martien Roelofs dat het nog jaren duurt voor dat er een definitieve beslissing valt over komst van een hotel. “We zullen eerst de partijen in de gemeenteraad proberen te overtuigen”, zegt Bart. En als dat niets uithaalt, zijn er nog allerlei juridische mogelijkheden om de hotelplannen tegen te houden.

De Vrienden van het Beusebos zijn er ook helemaal niet van overtuigd dat dit de enige locatie in Purmerend is voor een Van der Valk-hotel. “Bij de Baanstee is nog volop ruimte en zit je ook zo op de snelweg”, zegt Martien.

Bron: NH Nieuws / Foto voorpagina: Gemeente Purmerend

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.