Themawandeling ‘poorten, grachten en bruggetjes’

Monnickendam – In samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland dit voorjaar de laatste themawandeling van het seizoen. Deze wandeling staat in het teken van de poorten, grachten en bruggetjes in het historische centrum van Monnickendam. Ook voor inwoners van Waterland zijn deze stadswandelingen bijzonder interessant en verrassend!

Poorten, grachtjes en bruggetjes

Tijdens de themawandeling ‘poorten, grachtjes en bruggetjes’ laat de stadsgids de bezoeker zien hoe Monnickendam vroeger lag in Waterland, aan alle kanten omringd door water en afgesloten met vier poorten. Hoe was de stad te bereiken? Wat betekenen de namen van de mooie witte bruggetjes en hoe komen de grachten aan hun naam?

Praktische informatie

De wandeling van circa anderhalf uur wordt gehouden op zondagmiddag 22 april en de voertaal is Nederlands. Start is om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn €3,- per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Over Stichting Promotie Waterland

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken en is sinds 1 april weer geopend volgens het zomerrooster. Voor meer informatie en openingstijden gaat u naar www.onswaterland.nl.

Foto: Aangeleverd

TV programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2019 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.