Volendam – Er is niemand in Volendam die nog nooit heeft gehoord van Bruce Springsteen. De echte fans van Springsteen weten dat hij een ambachtsman is. Een harde werker. Niet lullen maar werken, zingen en spelen voor je leven. De weg naar het grote succes was hard en lang.

Zijn eerste twee albums kwamen uit in 1973. In die tijd was het nog zoeken naar een eigen stijl en sound maar de volgende drie albums ‘Born to run’ (1975), ‘Darkness on the edge of town’ (1978) en ‘The River’ (1980) waren alle drie raak. Met zijn onafscheidelijke E-Street Band bouwde hij een live-reputatie op die tot op de dag van vandaag niet geëvenaard is. Zijn grote commerciële, wereldwijde doorbraak kwam in 1984 met het album Born in the USA. Heel Nederland was ermee bezig toen de 35 jaar oude Amerikaanse held Bruce Springsteen in juni 1985 in het Feyenoord Stadion kwam optreden.

72 jaar oud is hij ondertussen. Meer dan 20 albums heeft hij uitgebracht en nog altijd is het een happening als hij met nieuw werk komt. Het is daarom niet vreemd dat er in Volendam een tribute to Bruce Springsteen gedaan wordt.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.pxvolendam.nl

Zaterdag 18 juni | Deur open: 19:00 uur | Aanvang: 20:00 uur | Pop- en Cultuurhuis PX