Supporters blijven FC Volendam trouw: een derde van 1400 seizoenkaarten is verlengd

03 juni 2020, 05:00 uur

De seizoenkaartcampagne van FC Volendam is zes dagen aan de gang. De teller staat op dit moment op 517. “Dat stemt mij zeker positief. Vorig jaar hebben we 1400 seizoenkaarten verkocht. We zitten nu op ruim een derde daarvan binnen een week”, laat medewerker communicatie Sonny Sier weten.

Sier vindt het lastig om te bepalen op welk moment Volendam ‘tevreden’ is. “We spiegelen ons een beetje aan andere clubs. Ik heb laatst contact gehad met De Graafschap. Zij hadden na een week ook een derde van het aantal seizoenkaarten verkocht ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment houden we dus gelijke trend met De Graafschap. Dat is vergelijkend materiaal.”

“Je zou bijna zeggen dat we tevreden zijn als we het aantal seizoenkaarten van vorig seizoen bereiken”, vervolgt Sier. “Dat zou een mooi aantal zijn, maar dat is een beetje hoog gegrepen. We hebben in ieder geval iets moois neergezet, je merkt dat we daar ontzettend veel sympathie van krijgen door supporters. Uiteindelijk willen we promoveren naar de eredivisie. Seizoenkaarthouders kunnen met het bestellen van hun kaart een aanzienlijke bijdrage leveren aan dat doel.”

Aanspreken supporters via #stayorange

Volendam heeft de actie #stayorange in het leven geroepen op sociale media om supporters aan te spreken. “Dat gevoel overheerst ook wel bij mensen”, erkent Sier. “Onze seizoenkaarthouders van afgelopen jaar hebben post van ons gehad. Ze kregen een brief van Wim Jonk, een supportersshirt en een mondkapje. We hebben leuke foto’s ontvangen van supporters die ons kapje droegen, op die manier dragen we ook bij aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Curve

Het is volgens Sier logisch dat de campagne een curve gaat krijgen. “Er zijn supporters die heel graag willen verlengen, een bepaald gedeelte doet dat ook. Maar de curve neemt ook weer af. Door het aanbieden van leuke content willen we zoveel mogelijk mensen aan ons te binden.”

Ondanks de onzekerheid van het spelen met publiek, melden nieuwe supporters zich voor een seizoenkaart. “Er hebben zich veertig nieuwe seizoenkaarthouders aangemeld. Het doet ons goed dat mensen aanhaken bij de nieuwe frisse wind die door het stadion raast.”

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van de Volendammers tegen Jong Ajax (4-0 zege) waren er zesduizend supporters aanwezig. “Dat lijkt mij een mooi punt om verder op te bouwen. Als we weer met fans mogen voetballen, wordt dat ons uitgangspunt.”

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.