Stinkend obstakel tijdens repetitie kunstwerk Rob Cerneüs

19 oktober 2021, 10:24 uur

Er wordt al druk gerepeteerd in Ethersheim om het eind van de kunstmaand met een klapper af te sluiten. Aan de onthulling van het beeld van Rob Cerneüs en de jonge performers ligt het niet. Ze moeten alleen nog wel één obstakel overwinnen: schapenpoep.

Voordat de belangstellenden 31 oktober naar het beeld gaan, zien ze eerst vijf meiden bewegen. Met radslagen en zwierige bewegingen wordt de groep naar het beeld begeleid. Ook een Fries paard vervult een rol. Julia van Enk is dansdocent en heeft de choreografie speciaal hiervoor bedacht.

“Ik ging een choreografie bedenken voor het standbeeld en dat vond ik wel heel erg mooi. Ik kan m’n ei kwijt in zoiets moois. Al m’n liefde. Dat vind ik heel erg vet.”

Bijeenkomst kunstenaars in Volendam

Het beeld sluit de kunstmaand af. In gemeente Edam-Volendam wordt de gehele maand aandacht gegeven aan verschillende soorten kunstwerken. Zo is er een digitale wandel- en fietstour, maar ook is er in Hotel Spaander een themacollectie.

Het is de eer aan kunstenaar Rob Cerneüs om het standbeeld te creëren. “Het beeld staat symbool voor dit landschap en de bewoners zijn ongelofelijk krachtig. Dat meisje straalt dat ook uit”, Rob vervolgt: “Dat meisje heeft een bepaalde kwetsbaarheid in zich en tegelijkertijd straalt ze uit: kom maar op.”

31 oktober

Het project is volgens de beeldend kunstenaar uniek omdat het met de bewoners tot stand is gekomen. Het beeld komt in Etersheim, vlak nabij Oosthuizen. Publiek is welkom bij de onthulling vri

Bron: NH Nieuws – Thyra de Groot

Er wordt druk geoefend / ©NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.