Zaanstreek-Waterland – Op dit moment leven bijna 1 miljoen mensen in Nederland in armoede. Tegelijkertijd blijven de prijzen voor voeding, kleding, energie en gas alleen maar stijgen. Voor veel gezinnen in Nederland is het (uitgebreid) vieren van Kerst een luxe die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Daarom zet Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zich ook dit jaar, juist dit jaar, weer in voor de Voedselbank.

Dus geef meer mensen feestelijke kerstdagen en doneer houdbare producten bij één van de deelnemende brandweerposten bij jou in de buurt!

“We willen weer zoveel mogelijk donaties ophalen”

Het is niet de eerste keer dat de verschillende brandweerposten in de regio Zaanstreek-Waterland een inzamelingsplek worden voor de Voedselbank. De eerste keer dat deze kerstactie werd georganiseerd was in 2019.

“Dit jaar zien we in onze omgeving dat steeds meer mensen het financieel lastig hebben. We twijfelden daarom geen moment om ook dit jaar weer onze kerstactie voor de Voedselbank op te zetten. Vorig jaar hebben 12 pellets aan voedsel opgehaald. We zijn heel erg benieuwd naar de opbrengsten dit jaar. Aan de ene kant verwachten we iets minder donaties omdat steeds meer mensen het moeilijk hebben. Aan de andere kant zou het juist daarom fantastisch zijn als we dit jaar nog meer producten inzamelen” aldus teamleider brandweerzorg André Siebeling.

Enkel lang houdbare producten nodig

De Voedselbank krijgt via supermarkten steeds vaker verse groenten, fruit en diepgevroren vlees gedoneerd. Hierdoor is er nu alleen behoefte aan lang houdbare producten. Denk hierbij aan maaltijdsoepen, peulvruchten, vis in blik, groente of fruit uit blik of pot, koffie en thee, (volkoren)pasta, rijst, couscous en olijf- en zonnebloemolie.

Producten zoals alcohol, vleeswaren, kaas, speelgoed en vers of gekoelde producten kunnen de brandweerposten niet aannemen.

Inleverlocaties

Meerdere brandweerposten in de regio Zaanstreek-Waterland doen mee met de kerstactie voor de Voedselbank. Vanaf maandag 25 november tot en met vrijdag 16 december kunt u bij de brandweerposten Purmerend, Oostzaan, Wormer, Wormerveer en Zaanstad (Prins Bernhardplein en Houtveldweg) terecht om producten te doneren. Op de website vindt u de precieze adressen en openingstijden van de inleverlocaties.