Op 12 juli start de zomervakantie in de regio Waterland. Dan gaat EBS rijden volgens de zomer- of vakantiedienstregeling. Sommige bussen rijden in de zomervakantie doordeweeks minder vaak, of op andere tijden.

Belangrijkste veranderingen

In de zomerperiode rijdt een aantal buslijnen minder vaak. Voor alle buslijnen geldt bovendien dat de vertrektijden op maandag t/m vrijdag kunnen afwijken van ‘normaal’. In het weekeinde zijn er geen wijzigingen in de dienstregeling.

  • Op de R-net lijnen naar Amsterdam Noord en Centraal wordt er overdag elk kwartier gereden.
  • Lijn 314 rijdt tussen de spitsen in 2 keer per uur in plaats van 4 keer.
  • Buslijn 103 rijdt 1x per uur in plaats van 2 keer.
  • De scholierenlijnen (buslijnen 610 en 614) rijden niet.
  • Volendam is zoals gebruikelijk bereikbaar met lijn 316 vanaf Amsterdam Centraal (rijdt ieder kwartier) en Marken met lijn 315 vanaf Amsterdam Noord (rijdt ieder half uur). Toeristenlijn 817 tussen Zaanse Schans en Volendam rijdt dit seizoen niet. Reizigers kunnen wel via Amsterdam Centraal reizen en daar overstappen van bus 316 op bus 391 van Connexxion.

De zomerdienstregeling geldt in Waterland van maandag 12 juli t/m vrijdag 20 augustus 2021.

Het OV is OK Sinds 23 juni is de landelijke OV is OK campagne van start gegaan. Met deze campagne willen alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland laten zien dat reizen met het OV weer net zo goed kan als vanouds en dat iedereen met het OV naar werk, dierentuin, sport, musea etc. kan. Mondkapjes in het OV verplicht

Sinds zaterdag 26 juni zijn er weer een hoop maatregelen versoepeld. Het dragen van mondkapjes is in het OV en op stations, perrons en haltes nog steeds verplicht. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar. Meer informatie over de wijzigingen en de dienstregeling met de vertrektijden is te vinden op ebs-ov.nl.