Tijdens deze vaartocht van Landschap Noord-Holland ga je op zoek naar de bloedrode en zwarte St. Jansvlinder. Deze fotogenieke nachtvlinders zijn overdag actief! Verder bloeit er van alles in het veld en vliegen er vele vogels over.

Bloeddropjes zoeken op rietstengels

In deze tijd van het jaar is de prachtige Sint-Jansvlinder, die ook wel bloeddropje wordt genoemd, op veel plekken te vinden. Hij zit vaak op rietstengels en laat zich mooi bekijken. Stap zondag 23 juni in de boot en ga samen met de schipper en de gids op zoek naar deze prachtige vlinder. Onderweg is er uiteraard ook nog oog voor de planten die langs de waterkant bloeien en de vele vogels die rondvliegen. Ook bezoek je een van de vele eilandjes. Het is vrijwel zeker dat je op een van deze eilandjes de St. Jansvlinder aan zult treffen. Hou je fototoestel of telefoon gereed en maak een foto van deze fotogenieke vlinder. Verder is het waarschijnlijk dat je rietorchissen en de vleesetende zonnedauw vindt, maar in de natuur is natuurlijk niets te garanderen… De gids laat het je allemaal zien.

Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de weidevogels en de vlinders komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 23 juni van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl