Spectaculaire open dag Reddingsbrigade Warder

05 mei 2019, 18:00 uur

Gemeente Edam-Volendam is een gemeente die met veel water en prachtige havens beschikt over een eigen reddingstation dat gelegen is in Warder.

Historie van het station

Een groep inwoners van Warder was bezorgd over het welzijn van de watersporters, en toen er in 1987 een incident plaatsvond waarbij er mensen in levensgevaar verkeerden hebben zij de reddingsbrigade Zeevang te Warder opgericht. Dit is al enige tijd uitgegroeid tot een volwaardig Reddingstation dat wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Dit station dat draait op donaties en steun van omwonenden, en wordt bemand door louter
vrijwilligers.

Er wordt elke donderdag hard getraind door deze vrijwilligers om alle vaardigheden te onderhouden en aan alle eisen te blijven voldoen. De hulp van deze dappere vrijwilligers wordt belangeloos en vooral KOSTELOOS gedaan op het water. 24 Uur per dag, 7 dagen in de week, onder alle omstandigheden.

Reddingboot dag

Bent u nieuwsgierig geworden hoe zoiets dan in zijn werk gaat? Of zou u wel eens willen ervaren hoe het is om met een echte reddingsboot mee te varen (indien de weersomstandigheden het toelaten), of wilt u een kijkje achter de schermen nemen? Kom dan naar de open dag op zaterdag 11 Mei a.s.

Op deze dag kunt u genieten van spectaculaire demonstraties waarmee de vrijwilligers u laten zien wat ze kunnen en demonstraties van andere hulpverleners waar wij veel mee oefenen en samenwerken. Welke dat zijn laten we nog even een verrassing zijn.

U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur op de IJsselmeerdijk 6A te Warder.

Vacature

Ook is er deze dag ruim gelegenheid om u te laten informeren om het reddingsteam te versterken. Zij zoeken gedreven vrijwilligers m/v tussen de 18 en 55 jaar woonachtig in de omgeving van Edam-Volendam of Purmerend. Ervaring is niet vereist, affiniteit met watersport en beschikbaarheid tijdens kantooruren is een pré.

Voor meer informatie en het dagprogramma kunt u terecht op www.stationwarder.nl
De koffie staat klaar!

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.