Edam – Op zondag 24 september 17.00 uur spelen Specs & de gebroeders Reilingh in de Harmonie Edam. De semi-akoestische formatie bestaat naast Specs Hildebrand zelf uit Steef Reilingh (diverse snaarinstrumenten)en Evert-Jan Reilingh (Bas).

Tot op heden maakte Specs Hildebrand (1950), zo’n beetje het best bewaarde muzikale geheim van Volendam, 15 albums. Dat deed hij solo, met zijn eigen Living Room Band en – eenmalig – met de jugband ‘Ugly Duckling. In 1975 verscheen het eerste eerste soloalbum ‘File Under Popular’. In 2018 het (voorlopig) laatste ‘Holding My Own’. Specs Hildebrand is een klassieke singer-songwriter. ‘Follyville’, een (uiteraard) door hemzelf geschreven nummer op zijn album ‘Outsider’, vervulde een belangrijke rol in een aflevering van de VPRO-documentaireserie ‘De Hokjesman’. Zijn ‘Number Eleven’, een track van het album ‘Holding My Own’, werd gebruikt in de aflevering van ‘Andere Tijden Sport’ over de Ajax-voetballer Piet Keizer.

Specs treedt niet alleen solo op. De laatste jaren deelt hij, onder de naam Specs & Company, regelmatig het podium met Steef Reilingh (gitaren, ukele, lapsteel) en zijn broer Evert-Jan Reilingh (bas), bekende namen in Edam. Steef en Evert-Jan hebben de afgelopen decennia hun sporen ruimschoots verdiend. Niet alleen in, maar ook buiten de Edamse muziekscene. In het verleden o.m. in bands als Zoock, Alles en Left Side en tegenwoordig ook in Art Rose.

Specs & de gebroeders Reilingh zijn 3 veteranen die vakmanschap aan gevoel koppelen en die er nog steeds in slagen het publiek te boeien met eerlijke muziek, zowel eigen werk als covers – geworteld in Americana, blues en Ierse muziek – en mooie anekdotes. De toegang is gratis.