Landsmeer – Vaar door het Ilperveld (met je fiets aan boord) en maak daarna een rondje Landsmeer en Het Twiske van ongeveer 20 kilometer. Onderweg geniet je van het unieke landschap, de bijzondere verhalen en de aantrekkelijke stops in de regio. Deze excursie is in een samenwerkingsverband tussen gemeente Landsmeer, Bureau Toerisme Laag Holland en Landschap Noord-Holland tot stand gekomen.

Speciaal arrangement

Je begint het arrangement met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak bij Natuurboerderij Hardebol. Wandel over het erf en zie hoe de familie Hardebol met liefde de boerderij runt. Desgewenst kun je mee met een rondleiding met de boer. Vervolgens staan schipper en gids van Landschap Noord-Holland voor je klaar om je mee te nemen door het Ilperveld. Er gaat een extra boot mee voor de fietsen; je fiets staat voor je gereed bij het eindpunt van de vaartocht.

Na de vaartocht (van ongeveer 60 minuten) start de fietsroute door het landschap van Landsmeer en met name door Het Twiske. Een aanbevolen fietsroute is ontwikkeld, maar uiteraard ben je vrij je eigen route te nemen. Voordat je op de fiets stapt kun je je fiets nog laten checken door The Cool Biking Company uit Landsmeer en hebben vrijwilligers van SamenMeer nog een kleine versnapering. In Het Twiske wordt nog een stop aanbevolen bij Zorgboerderij en Boerderijwinkel De Marsen. Niet alleen vanwege het winkeltje, maar ook omdat het Programma Doortrappen hier aanwezig is met informatie, een quiz en een goodiebag.

Kortom een arrangement met diverse extra’s voor slechts € 17,50:

De excursie is mogelijk met een eigen fiets van normaal formaat. Bakfietsen en erg grote fietsen kunnen niet mee aan boord. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan. De fietsroute die wordt aanbevolen vind je op: Fietsroute ‘Ontdek de natuur van Landsmeer’ | Laag Holland

Wanneer: Vrijdag 2 juni 2023; aanvang 11.00 uur of 13.00 uur (twee starttijden dus)
Verzamelen: Natuurboerderij Hardebol; Kanaaldijk 28; 1121 NX Landsmeer

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl