Sint Nicolaas stapt aan wal in Monnickendam

13 november 2019, 05:00 uur

Op zaterdag 16 november is het alweer zover. Dan stapt Sint Nicolaas met zijn pieten weer aan wal in de binnenhaven van Monnickendam.

Vanaf 13.15 uur begint het spektakel rond de binnenhaven. Er is veel muziek van de Monnickendamse Pietenband en de presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Ook dit jaar zal Sinterklaas aankomen in het midden van de haven waardoor de kinderen aan de havenstraatkant en vanaf de Gooise kade, beter zicht hebben op de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Om 14.00 uur hoopt Sint Nicolaas aan wal te stappen en het gezelschap wordt daar feestelijk ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Luzette Kroon. Vorig jaar was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten ook dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes.

Zijn jaarlijkse rijtoer wil Sinterklaas graag in de mooie koets van de familie Hulsebos uit Katwoude afleggen. Natuurlijk gaat de Pietenband voorop . Sinterklaas houdt ook zo van al die liedjes! Na de rijtoer begint het Pietentheater in de RK kerk aan het Noordeinde om 15.15 uur .Dit theater is voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Monnickendam en voor de Monnickendammer kinderen uit deze groepen die elders naar school gaan. Daarna zal Sint met zijn Pieten vertrekken naar zijn logeeradres.

Waar slapen Sinterklaas en zijn Pieten eigenlijk??

Sinterklaas logeert met zijn gevolg in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in het centrum van Monnickendam. Hij heeft daar een verdieping besproken om met zijn Pieten tijdelijk te verblijven. Je kunt Sint en Piet er soms zelfs tegen komen!! Dat is gezellig. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Toegang tot het Pietentheater in de RK Kerk

Alleen met een geldig toegangsbewijs mogen kinderen naar binnen en er worden beperkt ouders toegelaten (slechts 1 ouder of verzorger van een 4 of 5-jarig kind), vanwege de veiligheidsvoorschriften. Hier zal streng op worden toegezien, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Bewaar je lampion voor het uitzwaaifeest op 6 december!

Ook dit jaar wordt de Sint in Monnickendam uitgezwaaid op zijn verjaardag op vrijdag 6 december. De Grote Kerk (De Zarken) te Monnickendam, is dan vanaf 18.00 uur geopend en het (gratis) feest start om 18.15 uur. Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn pieten in optocht naar de haven om daar weer op te boot te stappen. Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling.

Foto voorpagina: © Omroep PIM YouTube

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.