Sfeervol Kerstconcert van het Volendams Vocaal Ensemble

Wie de echte kerstsfeer wil ervaren, is zondagmiddag 16 december om 15.00 uur van harte welkom in de St. Vincentiuskerk te Volendam. Daar verblijdt het Volendams Vocaal Ensemble (VVE) de bezoekers met een prachtig
concert voorzien van de mooiste kerstliederen uit allerlei landen en van alle tijden.

Het Volendams Vocaal Ensemble is een gemengd koor van veertig personen. Bijzonder is, dat het koor altijd optreedt in de authentieke Volendamse kleding, wat op zichzelf al een uniek plaatje is. Het koor is tijdens haar optredens in binnen- en buitenland dan ook talloze malen vereeuwigd en foto’s gaan de hele wereld rond.

Wat zeker zal bijdragen aan de kerstbeleving is, dat het concert plaatsvindt in de grote St. Vincentiuskerk in het hart van het dorp, pal achter de bekende Dijk. Blikvangers in de kerk zijn o.a. de vele verlichte kerstbomen en de grote Kerststal, eveneens schitterend uitgelicht. De kerk is open vanaf 14.00 uur, dus er is voldoende tijd om alles goed te bewonderen. Bezoekers die van buiten Volendam komen, kunnen gratis parkeren op het nabijgelegen terrein Noordeinde 68.

Dirigent Lorenzo Papolo leidt deze middag het koor en de muzikale begeleiding is in vertrouwde handen van organist/pianist Bram Biersteker. Het gevarieerde programma is een mix van veel herkenbare melodieën met enkele minder bekende, maar buitengewoon mooie liederen, uitgevoerd in verschillende talen. Tussen de nummers door worden ter afwisseling een drietal passende gedichten voorgedragen.

Om een “lange zit” te voorkomen, is gekozen voor een niet al te lang programma zonder pauze. Voor aanvang van het concert wordt u evenwel door het VVE een kopje koffie of thee aangeboden en voor de kinderen is er chocolademelk.

De toegangsprijs, inclusief drinken, bedraagt € 5,-. Kaarten zijn – zo lang de voorraad strekt – verkrijgbaar bij de entree van de kerk, maar kunnen vooraf gereserveerd worden via de website www.volendamsvocaal.nl of telefonisch via (0299) 36 80 12. Rechtstreeks digitaal bestellen kan ook via: info@volendamsvocaal.nl

Foto: Aangeleverd

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.