De herenselectie van HV KRAS/Volendam staat weer op scherp voor de hervatting van de BENE-League. De manschappen van trainer Hans van Dijk werkten in Duitsland vrijdag en zaterdag oefenduels af met TV Emsdetten en HSG-Krefeld, beiden teams uit de Tweede Bundesliga.

Keepers Mike Zwarthoed en Michiel van Gils, doorgaans actief bij het beloftenteam, sloten vrijdag ook aan bij de selectie dat afreisde naar de oosterburen. Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens, Collin de Vette en Ognjen Lekovic waren niet geheel fit en daardoor beperkt inzetbaar.

Stevige defensie

In het treffen met Emsdetten beet KRAS/Volendam zich stuk op de stevige defensie van de opponent. De nummer zeventien van de Tweede Bundesliga sloeg op zijn beurt toe in de omschakeling. In het eerste bedrijf leidde dat tot een 15-10 achterstand voor de Volendammers. Na rust bleef het spelbeeld grotendeels onveranderd en liep de score op tot 35-26.

Tegen Krefeld kwamen de oranjehemden in het eerste bedrijf goed mee. Hoewel de Duitsers al snel de leiding namen bleef het verschil lang beperkt tot slechts een paar punten. Vlak voor rust bouwde het fysiek sterke Krefeld de score alsnog wat uit, met een 20-14 ruststand als gevolg. Na de onderbreking kroop KRAS/Volendam bij 29-24 iets dichterbij, maar werd de afstand in de slotfase weer groter. Het duel ging uiteindelijk met 38-28 verloren.

HC AtomiX

Aanstaande zaterdag staat KRAS/Volendam in de BENE-League tegenover HC AtomiX. Het duel in het Belgische sporthal Den Dijk begint om 20:30 uur. Een week later wordt er weer in sporthal Opperdam gehandbald. Op 8 februari is The Dome/Handbal Houten om 19:00 uur de tegenstander.

Bron: handbalvolendam.nl