Scoutinggroep Waterland krijgt eigen onderkomen op Hemmeland

16 april 2021, 05:00 uur

De Scoutinggroep Waterland krijgt een splinternieuw onderkomen in recreatiegebied Hemmeland in Monnickendam. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Van het huidige gebouw hebben de scouts lang plezier gehad, maar het heeft zijn beste tijd gehad. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Het oude gebouw, een geschenk van aannemersbedrijf Van Geemen, staat er sinds 2012 en diende van meet af aan slechts als tijdelijk onderkomen. Het plan om op dezelfde locatie een definitief onderkomen te realiseren bestond toen al, maar daarvoor moest eerst worden gespaard.

Inmiddels heeft de Scouting 15.000 euro in kas, maar er is in totaal 45.000 euro nodig. Gelukkig kan er 30.000 euro geleend worden van de gemeente. Om de kosten verder te drukken doet de scouting de afwerking, zoals het schilderwerk, straks zelf en voor de aanleg van elektra en het loodgieterswerk kan men een beroep doen op plaatselijke bedrijven.

Als alles goed gaat, kan de scoutingeind dit jaar het nieuwe onderkomen al in gebruik nemen. Het wordt een blokhut van zeven bij tien meter met twee bouwlagen.

Het oude onderkomen van de scouting op het Hemmeland / ©Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.