Russische avond bij bezoekerscentrum De Breek

Zaterdag 4 maart zullen bezoekerscentrum De Breek en locatietheater De Plomp samen een bijzondere avond verzorgen.

Anna Frederiks van De Breek maakt een Russisch diner en theater De Plomp speelt twee eenakters van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov: De Beer en Over de schadelijkheid van Tabak.

In de eenakter De Beer speelt Lis Bos de jonge ontroostbare weduwe Helena Ivanova Popov die haar overleden bullebak van een man wil bewijzen dat zij een beter mens is dan hij door levenslang om hem te rouwen.

Huishoudster Louka (Cathy Ceelie) ziet dit alles met lede ogen aan en doet wanhopige pogingen om haar tot redelijkheid te brengen.

Wanneer schuldeiser Grigori Stepanowitch Smirnov (Kevin Kwakman) langskomt, raakt hij ondanks zijn woede om het feit dat ze hem niet direct betaalt onder de indruk van haar standvastigheid.

In de daaropvolgende losbarstende strijd tussen de seksen ontstaat door beider woede heen de onafwendbare liefde.

In de monoloog Over de Schadelijkheid van Tabak speelt Bram Pieters Iwan Iwanowitsj Njoechin, een man die zwaar onder de plak zit bij zijn vrouw die er een muziekschool en een pensionaat voor meisjes op nahoudt, en zich tijdens een lezing verliest in een uitvaren over hoe ongelukkig zijn leven eigenlijk is.

Aanvang zaterdag 4 maart: 19.00 uur
Kaarten: € 25,00
Reserveren: www.theaterdeplomp.nl

© 2017 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.