Edam – Na de winst van vorige week op FC Weesp heeft EVC gisteren een volgende overwinning behaald. Op Marken werd het tegen de nummer laatst van de competitielijst 0-5.

EVC ging prima van start en al na 2 minuten knalde Eric Tol een vrije trap op de binnenkant van de paal. Bij een volgende aanval was het wel raak toen Daniël Kemper in het strafschopgebied met links uithaalde, 0-1. EVC hield Marken op eigen helft waar ze amper vanaf kwamen en het was wachten op een tweede doelpunt. Dat volgde na 16 minuten uit een hoekschop van Eric, die door Didier Karregat bij de tweede paal werd binnen getikt, 0-2. EVC op rozen, maar het lukte in het restant van de eerste helft niet meer om de score op te voeren.

Tweede helft

EVC begon wat slap aan de tweede helft. Marken bleef makkelijk overeind en kwam zowaar een paar keer voor het doel van EVC zonder ook maar een kans te creëren. Net toen men langs de lijn opmerkten dat EVC niet per ongeluk tegen een doelpunt aan moesten lopen besliste de club uit Edam alsnog het duel. Huub van Maanen kopte door en Brian Rossenaar ging alleen op de doelman af. Daar werd hij op een meter of 20 vakkundig neergelegd, waarbij de speler van Marken er met geel genadig vanaf kwam. Een getergde Brian schoot de vrije trap strak in de kruising (0-3) en toen 2 minuten later Didier na voorbereidend werk van Hamza el Ouahi er 0-4 van maakte was de wedstrijd gespeeld.

Het slotakkoord was wederom voor de zeer actieve en ‘man of the match’ Didier. Nu rondde hij voorbereidend werk van Brian af en tekende voor zijn derde doelpunt van deze middag. Eindstand 0-5.Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DWS.

Opstelling: EVC: Sjors Out, Jan van Straaten (15. Vincent Wissels), Ronald Schut (a), Niek van Diepen, Vince Mens, Daniël Kemper (65. Mark Uijlenhoed), Didier Karregat, Jeffrey Karstens, Eric Tol (70. Hamza el Ouahi), Huub van Maanen, Brian Rossenaar.