FC Volendam heeft een ruime oefenoverwinning behaald op sc Heerenveen. De tweede wedstrijd in de voorbereiding van Het Andere Oranje op sportpark ’t Paradyske in Langezwaag eindigde in 1-4.

Al heel snel kwam de formatie van Wim Jonk op voorsprong tegen de jonge talenten van Heerenveen. Marco Tol was in de tweede minuut trefzeker uit een hoekschop. Alhoewel Heerenveen via vier kansen de gelijkmaker zocht, bleef het 0-1 voor de Volendammers in de eerste helft.

Er werd flink gewisseld in de rust, vijf nieuwe Volendammers kwamen het veld op. Joey Veerman was blijven staan en dat was te merken. Zijn schot in de verre hoek betekende de tweede treffer voor de uitploeg. Heerenveen deed na een uur spelen wat terug. Jizz Hornkamp werkte een hoekschop binnen: 1-2.

Martijn Kaars leidde uiteindelijk de ruime overwinning van Het Andere Oranje in. Zijn harde schot was onhoudbaar voor doelman Jaimy Kroesen. Ook de 1-4 kwam op naam van Kaars, na een prima pass van Nick Doodeman.

Opstelling FC Volendam eerste helft: Bakker; Betti, Tol, Eerdhuijzen, Baly; Plat, Veerman, Vlak; Doodeman, Peters, Murkin.

Opstelling FC Volendam tweede helft: Bakker; Plat, Tol (Betti/67), Eerdhuijzen (Vlak/67), Smal; Runderkamp, J. Veerman (Baly/67), Vlak; Kaars, El Azzouzi, Peters (Doodeman/67).

Bron: NH Nieuws