Roze lintjes voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn hebben opnieuw een Roze Lintje ontvangen. Het Roze Lintje wordt elk jaar uitgereikt door Borstkankervereni-ging Nederland voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Jenny Veerman heeft borstkanker en wordt in Purmerend behandeld: “Ik vind het verdiend. Ik word heel goed geholpen. Als je bericht krijgt over borstkanker, wil je het liefst gister al geholpen worden. Ik krijg hier op alle vragen antwoord en kan altijd bellen.”

De criteria voor het lintje worden elk jaar tegen het licht gehouden en aangescherpt.

Een belangrijk criterium dat de Borstkankervereniging Nederland hanteert is wat patiënten zelf onder optimale zorg verstaan, zoals korte wachttijden, goede begeleiding en deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Sinds vorig jaar houdt de plastisch chirurg van het Westfriesgasthuis tweewekelijks spreek-uur in het Waterlandziekenhuis. Hij opereert daar ook, mede dankzij de fusie met het Waterlandziekenhuis.

Vanwege de toenemende vraag naar borstreconstructie worden deze spreekuren uitgebreid.

Voor alle patiënten zijn alle mogelijkheden voor behandeling van borstkanker dicht bij huis beschikbaar.

Uitgebreide informatie over de mamapoli van het Waterlandziekenhuis vindt u op de websites www.waterlandziekenhuis.nl of www.westfriesgasthuis.nl.

Bijschrift foto: Jenny Veerman: “Ze verdienen hier allemaal een lintje!”

© 2017 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.