Rotaryclub start Sterren Stralen actie 2018 met thema: EHBO doe je zó!

Ook dit jaar verschijnt de inmiddels vertrouwde Rotary-kerstboom aan de Middendam in Monnickendam. De metershoge kerstboom is onderdeel van de jaarlijkse Sterren Stralen actie van Rotaryclub Monnickendam, die dit jaar in het teken staat van het thema: EHBO doe je zó!

Sinds vandaag is er aan de Middendam in Monnickendam een metershoge kerstboom te bewonderen. Eentje die al van verre opvalt en die groot genoeg is om versierd te worden met alle sterren die vanaf heden verkocht gaan worden voor het goede doel. Na het uitzwaaien van de Sint wordt deze prachtige kerstboom stijlvol verlicht om de kerstperiode in te luiden. Op de gekozen locatie geeft dat een bijzondere sprookjesachtige sfeer.

Sterren Stralen

Daarna wordt de boomverlichting gedeeltelijk gedoofd. Voor €5,- per stuk kunnen sterren gekocht worden. Deze kunnen opgedragen worden aan dierbaren in de breedste zin van het woord. Op de ster kan een naam, een
groet of een wens geschreven worden en vervolgens worden deze sterren in de boom gehangen. De boom wordt in fases meer en meer verlicht. Hoe meer sterren er verkocht worden, hoe meer de boom verlicht wordt, zodat
de sterren écht gaan stralen!

EHBO doe je zó!

Dit jaar staat de Sterren Stralen actie in het teken van het thema: EHBO doe je zó! Rotaryclub Monnickendam heeft ervoor gekozen de opbrengst te benutten om EHBO les te geven aan alle kinderen van groep 8 van alle basisscholen in Monnickendam en wil dit in de toekomst continueren.

In de weekenden tot aan kerst vinden er tal van activiteiten plaats rondom de kerstboom. Op deze dagen zijn de sterren dan ook bij de boom te koop. Rotaryclub Monnickendam hoopt met deze actie veel geld op te halen voor het goede doel. Daarvoor rekent de club op ieders bijdrage. Meer informatie over het project en de voortgang is te vinden op www.sterrenstralenmonnickendam.nl en op Facebook: facebook.com/sterrenstralenmonnickendam.

Over Rotary

Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotary Monnickendam bestaat uit 30 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.