Had Monique Yachou-Volkers restaurant Hof van Holland twee weken eerder geopend, dan was haar een hoop ellende bespaard gebleven. Nu viel de zaak aan de Edamse Lingerzijde buiten alle financiële tegemoetkomingsregelingen en was er geen redden meer aan. Monique is echter vastbesloten om na de pandemie weer ergens een horeca-etablissement te starten. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Doordat Hof van Holland haar deuren opende op 20 februari en niet op 6 maart, kwam het restaurant niet in aanmerking voor coronasteun van de overheid. Tot juni moest de zaak dicht vanwege de toen geldende coronamaatregelen, daarna kon de zaak beperkt open. Alle kosten liepen natuurlijk gewoon door. Gelukkig werd er in de zomer, ondanks alle beperkingen, goed gedraaid en was er hoop dat men het zou redden. Toen de zaak echter voor de tweede keer verplicht dicht moest, moest het moeilijke besluit genomen worden om het ermee te stoppen.

Het hotel Hof van Holland, gaat op zoek naar een nieuwe uitbater. Monique Yachou-Volkers hoopt straks na de pandemie weer ergens een nieuwe zaak te kunnen starten.

Hof van Holland / ©Google Maps