Begin deze maand was de finale van Meester van Wijn & Spijs 2017 in het Miele Experience Center te Viane. Na het grote succes van de eerste editie van Meester van Wijn & Spijs in 2016, daagde Domaine du Tariquet diverse (sous-)chefs en sommeliers onlangs uit om als team mee te doen aan deze culinaire competitie, waarbij zij een jury moesten overtuigen van hun gastronomische kennen en kunnen. De teams van De Molenaar, De Ertepeller en De Dijk deden dit het beste en stonden dus afgelopen maandag 2 oktober in de finale.

Deze wedstrijd werd georganiseerd door Groupe de Vin in samenwerking met wijnimporteur LFE, ondersteund door het Franse wijnhuis Domaine du Tariquet. Elk team bestond uit een sommelier en (sous-)chef. Op basis van drie wijnen van Domaine du Tariquet (Sauvignon, Réserve en Dernières Grives) moest men de perfecte match in de vorm van een bijzonder driegangenmenu, inclusief foto’s en motivatie bedenken. Het was voor de jury een pittige kluif, maar na lang overleg kwam Restaurant De Dijk als winnaar uit de bus. Motivatie voor dit besluit was, de presentatie en de constante kwaliteit van de gerechten.

Patrick Prijs, Edwin Kos en Thom Hagenhoek waren vereerd met de 1ste prijs en droegen deze ook gelijk op aan het gehele team van De Dijk.

Bron: De Dijk